dissabte, d’abril 19, 2008

MOCIO DE L´US DE GLUTEN

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.
Exposa:

Amb motiu de la celebració del proper Ple Municipal, el qual tindrà lloc el dia 15 d’abril de 2008.
Sol·licita:

Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:

MOCIÓ

El Grup Independent d’Urbanitzacions de Corbera, vol continuar amb una actitud propositiva que permeti mostrar el compromís que com a partit polític volem tenir amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat i la resta del país.
Actualment s’estima que existeixen 450.000 celíacs a tot el territori espanyol, malgrat que només s’han diagnosticat un 10% dels casos.
Aquesta malaltia, causada per la intolerància al gluten, provoca greus trastorns a la qualitat de vida dels afectats, tan per l’escassetat de productes sense gluten identificats així com per la manca d’un etiquetat correcte que contempli les possibles contaminacions.
Malgrat que la proposta del R.D. (redactada en aquest sentit) ha de ser aprovada enguany, en aquest moments es troba paralitzada a la Comissió Europea, aquesta paralització pot afectar seriosament l’aplicació de la normativa a curt termini.
La Comissió Europea és qui ha de donar l’empenta definitiva per aconseguir una millora de la qualitat de vida dels celíacs i afavorir un avenç en la lluita conta aquesta malaltia.
Per tot l’esmentat fins ara el Grup Independent d’Urbanitzacions demana que s’aprovi la moció següent:

- Instar la Comissió Europea, per donar l’impuls per a l’aprovació de la Llei que regula l’ús de gluten en aliments per a persones celíaques.
- Notificar el nostre recolzament a la iniciativa sorgida de l’entitat Celíacs de Catalunya.
- Comunicar el nostre recolzament a aquesta iniciativa a la Comissionada Europea de Sanitat, Androula Vassiliou.
- Sol·licitar a la resta de grups municipals la presentació d’aquesta moció a tots els Ajuntaments on tinguin representació.

Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.

Corbera de Llobregat, 31 de març de 2008


Andrés Palacios


APROVADA PER MAJORIA