dimarts, d’abril 07, 2009

REDUCCIO SALARIS

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.

Exposa:

Amb motiu de la celebració del primer Ple Municipal de l’any 2009.

Sol·licita:

Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:

MOCIÓ

El Grup Independent d’Urbanitzacions, vol mostrar el compromís que com a partit polític volem tenir amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat i l’economia del nostre municipi.

I ho fem amb propostes en aquells temes que per la seva importància entenem cal desenvolupar mes enllà d’aspectes partidistes.

La nostra actitud per tant vol ésser constructiva, si més no, sense deixar de ser crítica en allò que considerem no s’ajusta als interessos de tots els ciutadans.

Per tal de contribuir a sortir de la crisi econòmica que ha estat manifestada reiteradament per l’Equip de Govern i poder millorar d’aquesta manera “el pressupost de misèria”, segons paraules del senyor Canals, pel proper any 2009.

Estem segurs que les nostres propostes es tindran en consideració, perquè no s’entendria que un Equip de Govern que reconeix la difícil situació que patim, mantingués una posició contrària al que aquí s’expressa. Des de l’Ajuntament s’ha de donar exemple als ciutadans.

Atès que l’actual Equip de Govern està composat per deu regidors, la qual cosa fa que les responsabilitats de cadascun d’ells estiguin molt determinades per les regidories delegades i per tant les tasques estan molt repartides entre tots ells.

Atès la poca o nul·la assistència d’alguns regidors a les comissions de govern i al propi Ajuntament.

Atès les manifestacions realitzades per l’Equip de Govern en relació als pocs projectes que es podran realitzar durant aquest exercici i també en els propers.

Atès les quantitats econòmiques destinades a campanyes de publicitat, l’Avançada, etc...

Atès que els sous de l’Equip de Govern estan sobrevalorats, donat “el pressupost de misèria”, l’escassetat de projectes, el superàvit de regidors delegats i la seva limitada gestió de regidories.

Per tot l’esmentat fins ara el Grup Independent d’Urbanitzacions demana que s’aprovi al proper ple la moció següent:

La reducció del salari de l’alcalde en un 25%, tenint en consideració que si bé és el màxim responsable del Consistori, amb la quantitat de delegacions realitzades la seva feina és considerablement més reduïda.

Reduir la jornada completa dels regidors amb responsabilitat de tinents d’alcalde a mitja jornada, donat que l’augment de regidors delegats i la manca d’assistència a l’Ajuntament i a les comissions de govern no justifica la dedicació a jornada completa.

El canvi de retribucions de la resta de regidors en el sistema d’assistència, ja que d’aquesta forma complirien amb els seus compromisos i responsabilitats.

Eliminar la plaça de càrrec de confiança, ja que amb els recents canvis realitzats a l’Administració Local es fa innecessària.

La reducció de totes les campanyes de publicitat, limitant-se a fer l’edició de la revista municipal L’Avançada.

La congelació de les retribucions percebudes per tots els membres del Consistori per assistir als plens de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat durant l’any 2009.

Tots aquests canvis significarien una reducció molt important de les despeses de l’Ajuntament, podria suposar un estalvi de més de 250.000 €, aquesta quantitat no faria disminuir cap dels serveis bàsics que rep el contribuent, ben al contrari, ja que es podria destinar l’import estalviat a reduir les quantitats que han de pagar tots els ciutadans per l’IBI, seria una bona manera de suavitzar l’increment d’aquest impost i a més pal·liaria la manca d’iniciatives de l’actual Equip de Govern per posar solució a la crisi econòmica del municipi.

Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.

Andrés Palacios

Corbera de Llobregat, 12 de gener de 2009