dimarts, d’abril 07, 2009

POBLE PALESTI

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.

Exposa:

Amb motiu de la celebració del primer Ple Municipal de l’any 2009.

Sol·licita:

Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:

MOCIÓ

El Grup Independent d’Urbanitzacions, vol mostrar el compromís que com a partit polític volem tenir amb tots els ciutadans del món.

I ho fem amb propostes en aquells temes que per la seva importància entenem cal desenvolupar mes enllà d’aspectes partidistes.

Atès els atacs constants que pateix la societat civil del poble palestí davant la inconsciència dels exercits combatents, davant el sofriment i els anys de reivindicacions.

Atès que no han servit de res els anys de guerra, només han incrementat el sofriment de la població, el poble jueu ha patit durant tota la història i malauradament no han aprés res, ja que ara paguen amb la mateixa moneda a la comunitat més propera.

Atès que l’ONU, malgrat les seves bones intencions, no ha pogut aplicar una resolució ferm en aquest contenciós històric entre ambdós pobles.

Atès que els Estats Units amb els seus reiterats vetos al Consell de Seguretat manté segrestades la pau i la llibertat en diversos països.

Des d’aquest petit municipi el Grup Independent d’Urbanitzacions vol dir PROU!, no més guerres absurdes, no més morts absurdes, no més interessos absurds,...

Per tot això, sol·licitem d’aquest ple l’aprovació de:

L’Ajuntament de Corbera de Llobregat manifesta la seva repulsa més ferma a la guerra que Israel i els grups armats palestins mantenen, condemnant així a la població civil a una mort física i moral, obstaculitzant les aspiracions legítimes del poble palestí a viure en pau a la seva terra.

Instar al Govern d’Israel per a que paralitzi tota acció de força, respectant els acords presos als processos de pau i a les resolucions de l’ONU.

Requerir al Ministeri d’Afers Exteriors, perquè en l’exercici de les seves competències defensi al poble palestí.

Notificar a l’Ambaixada dels Estats Units la present resolució i instar-los a treballar de forma efectiva en la resolució del conflicte.

Notificar a l’Ambaixada d’Israel el nostre rebuig a les accions realitzades.

Comunicar al poble palestí el nostre suport al dret legítim de poder gaudir de la seva terra i de les seves vides en pau.

Donar trasllat d’aquests acords als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés de Diputats, al Secretari General de les Nacions Unides, al President del Govern Espanyol, i als ambaixadors de Palestina i Israel.

Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.

Andrés Palacios

Corbera de Llobregat, 12 de gener de 2009