dimarts, d’abril 07, 2009

Llei de la millora d’urbanitzacions

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.

Exposa:

Amb motiu de la celebració del proper Ple Municipal.

Sol·licita:

Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:

MOCIÓ

El Grup Independent d’Urbanitzacions, vol mostrar el compromís que com a partit polític tenim amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat, promovent el coneixement i la difusió del projecte de la “Llei de la millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics”.

I ho fem amb una proposta en un tema que per la seva importància entenem cal desenvolupar mes enllà d’aspectes partidistes.

Atès que Corbera de Llobregat és un dels pobles amb un major nombre d’urbanitzacions de tota Catalunya, proposem què:

- Des de Ràdio Corbera es realitzin diversos programes dedicats exclusivament a fer arribar als ciutadans el contingut de l’esmentat projecte de Llei, ja que aquesta afecta d’una manera directa a molts ciutadans del municipi que viuen a les urbanitzacions, facilitant el debat democràtic i la lliure expressió de totes les opinions, voldríem que fos un debat obert a tots els grups polítics, Associacions de Veïns, Juntes de Compensació, Juntes de Cooperació, Entitats, particulars, etc,...

- El contingut del programa hauria d’incloure de manera clara el desenvolupament del projecte de la Llei, les diferents esmenes presentades al Parlament, la finalitat de la Llei,... Entenem què l’estructura del programa també hauria de contenir un espai amb la màxima participació dels corberencs i corberenques, i per això proposem que Ràdio Corbera s’apropi a les urbanitzacions per escoltar totes les veus dels ciutadans del nostre municipi, amb la finalitat d’aconseguir, com sempre, un mitjà de comunicació proper i plural.

- Per no alterar la graella de la programació de Ràdio Corbera, es podria utilitzar l’espai radiofònic que actualment ocupa el programa PLENARI.

- Des de la web de l’Ajuntament es generi un espai (blog) a on s’expliqui detalladament el projecte de la Llei de la millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics i també pugui haver-hi una participació directa dels ciutadans.

- L’Ajuntament convoqui als ciutadans, grups polítics, Associacions de Veïns, Juntes de Compensació, Juntes de Cooperació i entitats particularment afectades a una sèrie de reunions informatives per a debatre el projecte de la Llei de la millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.

Andrés Palacios

Corbera de Llobregat, 2 de març de 2009