dimarts, d’abril 07, 2009

INFORMACIO MUNICIPAL

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.

Exposa:

Amb motiu de la celebració del primer Ple Municipal de l’any 2009.

Sol·licita:

Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:

MOCIÓ

El Grup Independent d’Urbanitzacions, vol mostrar el compromís que com a partit polític volem tenir amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat per a facilitar-los l’accés a la informació municipal.

I ho fem amb propostes en aquells temes que per la seva importància entenem cal desenvolupar mes enllà d’aspectes partidistes.

La nostra actitud per tant vol ésser constructiva, si més no, sense deixar de ser crítica en allò que considerem no s’ajusta als interessos de tots els ciutadans.

Atès que la informació municipal a la qual té accés un ciutadà que viu al poble, no és la mateixa que la d’un ciutadà que viu a una urbanització, ja que és molt fàcil trobar tots els bans municipals o informació sobre activitats diverses als carrers del poble o als comerços, però no és tan senzill tenir accés a aquesta mateixa informació si vius a una urbanització.

Atès que tots els ciutadans del municipi han de tenir els mateixos drets independentment del lloc on visquin, i que el dret a la informació és un dret fonamental per aconseguir la plena integració en la vida del poble entre d’altres.

Atès que la web municipal és una bona eina per difondre la informació municipal, però malauradament a les urbanitzacions encara hi ha moltes persones que no tenen accés a Internet perquè encara no disposen de telefonia fixa.

Atès que la connexió a Internet no és gratuïta, es necessita disposar d’ordinador i evidentment tenir coneixements bàsics d’informàtica.

Atès que a la majoria d’urbanitzacions del municipi hi ha un tauler d’anuncis i normalment és un punt de referència pels veïns, ja que és el lloc a on poden trobar informació referent a les Associacions de Veïns per posar un exemple.

Per tot l’esmentat fins ara el Grup Independent d’Urbanitzacions demana que s’aprovi al proper ple la moció següent:

La utilització i el manteniment dels taulers d’anuncis d’aquelles urbanitzacions que disposin d’ells per part de l’Ajuntament amb la finalitat de fer arribar als seus ciutadans la mateixa informació que arriba als que viuen al poble: bans municipals, informació sobre activitats diverses,...

La instal·lació, utilització i manteniment dels taulers d’anuncis de les urbanitzacions que no disposin d’ells per part de l’Ajuntament.

Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.

Andrés Palacios

Corbera de Llobregat, 12 de gener de 2009