dimecres, de novembre 19, 2008

MOCIO CONTRA GRAFITIS

El Grup Independent d’Urbanitzacions de Corbera, vol mostrar el compromís que com a partit polític volem tenir amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat.

I ho fem amb propostes en aquells temes que per la seva importància entenem cal desenvolupar mes enllà d’aspectes partidistes.

La nostra actitud per tant vol ésser constructiva, si més no, sense deixar de ser crítica en allò que considerem no s’ajusta als interessos de tots els ciutadans.

Atès l’augment de pintades i grafitis que, des dels últims mesos venen proliferant el nostre poble, i que enlletgeixen i degraden qualsevol tipus d’edificació, espais públics o mobiliari urbà.

Atès que és evident que aquest problema està sent causa d’un seriós atemptat contra la bona imatge de Corbera de Llobregat, tant per als visitants, com per als propis veïns que es veuen envoltats d’un ambient estètic desagradable.

Atès que aquest és un problema que no només afecta els edificis públics, si no també a aquells propietaris privats i/o comunitats de veïns que realitzen esforços econòmics importants per a la millora de les seves façanes, per posar un exemple concret les pintades aparegudes a tot el municipi amb el número “444”.

Per tot l’esmentat fins ara el Grup Independent d’Urbanitzacions demana que s’aprovi al proper ple la moció següent:

— Realitzar un informe complet del total d’espais públics, mobiliari urbà i edificacions públiques i privades, que es troben afectades per pintades, a fi de conèixer el veritable grau de deteriorament en el que es troba el nostre poble i, per tant, aplicar els mitjans necessaris per a solucionar aquest greu problema.

— Dotar a la brigada municipal d’un servei de neteja de pintades que contempli un sistema per a disposar de la sistemàtica de treball adequada i dels suficients mitjans, per aconseguir reduir progressivament la incidència de les pintades a Corbera de Llobregat.



— Impulsar la creació d’un codi sancionador per aquells que facin grafitis o pintin en zones no permeses, que aniria des de serveis i treballs per a la comunitat a multes econòmiques.

— Impulsar la creació d’un pacte cívic entre els diferents agents del poble: Administració, joventut, ensenyament, AMPAS, associacions, entitats, etc., per evitar aquests i d’altres comportaments incívics, així com afavorir la cura i protecció del paisatge urbà.

— Promoure activitats i altres iniciatives culturals dirigides a fomentar el desenvolupament legal del grafiti, com a expressió d’art i no com a acte vandàlic, mitjançant la creació o assignació d’espais adequats, la convocatòria de concursos, etc.
APROVADA AMB CONCENS