dilluns, de desembre 22, 2008

compra de tot el material amb criteris de sostenibilitat

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.
Exposa:
Amb motiu de la celebració del proper Ple Municipal, el qual tindrà lloc el dia ¿?.

Sol·licita:
Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:

MOCIÓ

El Grup Independent d’Urbanitzacions de Corbera, vol mostrar el compromís que com a partit polític volem tenir amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat i el Medi Ambient.

I ho fem amb propostes en aquells temes que per la seva importància entenem cal desenvolupar mes enllà d’aspectes partidistes.
La nostra actitud per tant vol ésser constructiva, si més no, sense deixar de ser crítica en allò que considerem no s’ajusta als interessos de tots els ciutadans i a la preservació del Medi Ambient.

Per tal de contribuir al desenvolupament sostenible s’ha de reduir l’impacte ambiental, i per tant un dels objectius a complir és el de contribuir a la no contaminació del nostre medi. L’actual Equip de Govern malgrat les seves paraules i al·lusions contínues, tan en la present legislatura com a l’anterior com a membres de l’oposició, no han fet mai cap gestió per a incentivar el reciclatge de material d’oficina i per fer ús de paper reciclat sense clor en les diverses àrees de l’Ajuntament: revista l’Avançada, publicitat diversa,...

Des de l’Ajuntament s’ha de donar exemple i no fer discursos buits de contingut, per això tornem a incidir en el tema:

Atès que les autoritats locals tenen una responsabilitat evident en la introducció de sistemes i productes més respectuosos amb el medi ambient i, en concret, amb el material d’oficina i el mobiliari urbà.

Atès que una forma de lluitar contra la destrucció del nostre planeta, és realitzant adquisicions públiques amb criteris ecològics, per tant, un ens local està obligat a fer la seva aportació en aquest sentit.

Per tot l’esmentat fins ara el Grup Independent d’Urbanitzacions demana que s’aprovi al proper ple la moció següent:

— La inclusió de les partides necessàries als pressupostos generals de 2009 per a l’adquisició dels productes i materials que seran necessaris durant els pròxims exercicis seguint criteris de sostenibilitat.

— L’ús de les matèries primeres provinents de processos de reciclatge, com és el cas del paper reciclat sense clor, de tot el material d’oficina, en tota nova adquisició de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat, en tots els seus organismes dependents, i en totes les seves publicacions des de gener de l’any 2009.

— Que la compra de tot el material d’oficina i de mobiliari urbà o qualsevol material adquirit per l’Ajuntament, es faci amb criteris de sostenibilitat, per tant s’afavorirà aquell producte que tingui un Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de nivell català o un EU Eco-label de nivell europeu en detriment d’un producte de les mateixes característiques tècniques que no tingui aquests segells.

— Desenvolupar els criteris tècnics necessaris i incorporar-los als Plecs de Condicions Tècniques dels contractes municipals d’obres i subministraments.




Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.

Corbera de Llobregat, 11 de desembre de 2008



Andrés Palacios