dimecres, de juliol 08, 2009

MOCIO REBUIG INCINERADORES



GRUP INDEPENDENT D´URBANITZACIONS

.

.

.

.

Andrés Palacios, en tant que regidor del Grup Independent d’Urbanitzacions en el consistori de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.


Exposa:


Amb motiu de la celebració del proper Ple Municipal, el qual tindrà lloc el 14 de juliol de 2009.


Sol·licita:


Que sigui inclosa en l’ordre del dia de l’esmentat Ple la següent:




MOCIÓ



El Grup Independent d’Urbanitzacions vol continuar amb una actitud propositiva que permeti mostrar el compromís que com a partit polític tenim amb tots els ciutadans de Corbera de Llobregat, amb propostes en aquells temes que per la seva importància entenem cal desenvolupar al marge d'ideologies partidistes, la nostra actitud per tant vol ésser constructiva, si més no, sense deixar de ser crítica en allò que considerem no s’ajusta als interessos de tots els ciutadans en quant al repartiment equitatiu dels recursos municipals, i del nostre Govern, i les millores de la seva qualitat de vida.


A la pròxima reunió del Consell de l'Entitat de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, està prevista l'aprovació del Pla metropolità de Gestió de Residus Municipals 2009-2016.


Aquesta proposta inclou un nou projecte d'incineradora, de 450.000 tones i l'ampliació de la ja existent a Sant Adrià de Besos a 350.000 tones més.



La construcció i ampliació d'aquestes incineradores, constitueixen un greu atemptat contra el medi ambient, el reconeixement del fracàs de la recollida selectiva i un pas enrere en els avenços aconseguits.



Per tot l’esmentat fins ara el Grup Independent d’Urbanitzacions demana que s’aprovi la següent moció:



- Que l'Ajuntament de Corbera de Llobregat manifesta el seu rebuig a la construcció i ampliació de les incineradores en el nostre territori.



- Que la Generalitat destini les partides econòmiques necessàries per incentivar la recollida selectiva en tots els municipis.



- Que l'Ajuntament de Corbera de Llobregat, es compromet a seguir consolidant el sistema de recollida selectiva amb els mitjans necessaris per complir amb els barems establerts de reciclatge.



- Comunicar a les entitats: Ecologistes en Acció, Depana i Greenpeace el suport d'aquest Ple a les seves reivindicacions.



Tanmateix, restem al que el Ple decideixi al respecte.



Corbera de Llobregat, 7 de juliol de 2009



Andrés Palacios